Остеосилит

Остеосилит
Предназначение
 
Остеосилит® е натурален продукт, който допринася за увеличаване на костната плътност и здравината на костите. Предпазва от развитие на остеопороза, укрепва ставите и намалява напрежението в мускулите. Остеосилит е изключително ефикасен при счупвания, като спомага за бързото зарастване и минерализация на костта.
Препоръчва се по време и след менопауза, за предотвратяване на остеопороза.
Подобрява здравината на косата и ноктите. Оказва благоприятно действие върху сърдечно-съдовата система.
 
СЪСТАВ
 
Червени водорасли (Lithothamnion calcareum) съдържат натурален минерален комплекс с повече от 70 минерала и микроелемента, като в най-голямо количество са калций
и магнезий. Те се усвояват напълно от организма, поради природният си произход. За разлика от другите използвани форми на калций (например калциев карбонат), натуралният калций от червени водорасли не се отлага по стените на кръвоносните съдове и не образува плаки.
 
Хвощ (Equisetum Arvense) съдържа натурален SiO2, който допринася за възстановяване на костната тъкан. Забавя развитието на остеопороза и спомага за намаляване на болката в ставите. Съдейства за възстановяване на ставните хрущяли.
 
Витамин К2 (menaquinone-MK7) участва в образуването на белтъка остеокалцин, който е необходим за процеса на костна минерализация и допринася за насочване действието на калция към костите и зъбите.
 
Витамин D3 (cholecalciferol) - подпомага калциевата абсорбция и
осигурява правилната минерализация на костите.
 
Начин на прием
 
Една таблетка сутрин и една вечер след хранене, с чаша вода.
 
Остеосилит® не се препоръчва за деца, бременни жени, кърмачки и ако сте алергични към някоя от съставките!
 
Остеосилит® е хранителна добавка и не е заместител на рационалното хранене. Продуктът не е предназначен за диагностика и лечение на заболявания!
 
Остеосилит® не съдържа глутен, ГМО, желатин, лактоза, оцветители, аромати и консерванти!
 
 

Търсете и в аптеките