Циклуфем

Циклуфем® е натурален, нехормонален продукт, предназначен за жените с предменструални проблеми.

Циклуфем® включва в състава си доказано най-ефективните билки използвани за облекчаване симптомите на предменструален синдром (ПМС).  Комплексното действие на тези билки,  води до ефикасно и бързо елиминиране  на всички смущения преди и по време на менструация.
Циклуфем® повлиява благоприятно причините предизвикващи ПМС и допринася за нормалното протичане на менструалния цикъл. Cyclufem® регулира хормоналния баланс и спомага за правилното функциониране на женската полова система. Предотвратява болезнената менструация (дисменорея), като потиска съкращаването на гладката мускулатура на матката. Облекчава тревожност, раздразнителност и предменструална мигрена.

Състав

Viburnum opulus (Cramp bark, Червена калина) е силен билков агент за облекчаване на менструални болки, мускулни и стомашно-чревни спазми, подуване на корема и болки в гърдите. Viburnum opulus намалява тревожност, раздразнителност и предменструална мигрена. Тези забележителни свойства на билката се дължат на естествено съдържащите се в нея спазмолитични масла, калций, магнезий, калий – минерали известни с благоприятният си ефект върху нервните и мускулните функции на организма. Установено е, че Viburnum opulus има специфично релаксиращо действие върху матката, като увеличава циркулацията на кръвта. Това допринася за изхвърляне на токсините и в резултат се наблюдава цялостно подобряване здравето на матката.
Viburnum opulus облекчава болки предизвикани от кисти на яйчниците, миома и ендометриоза.

Curcuma xanthorrhiza (Temulawak, куркума) е рядко срещан вид куркума, който вирее единствено в Индонезия и Тайланд. Особеността на този вид куркума се крие в нейното благоприятно въздействие най-вече върху женската полова система. От векове Curcuma xanthorrhiza се използва за облекчаване на менструални смущения - коремна болка и хронична тазова болка, болезнена менструация (дисменорея), липса на менструация (аменорея), нередовни менструални цикли (олигоменорея), прекомеренo менструалнo кървене (менорагия), подуване на корема. Curcuma xanthorrhiza предотвратява бяло и жълто течение, както и неприятна вагинална миризма. 
Доказано е действието на билката за стягане на вагината.

Vitex agnus castus (Chasteberry, Аврамово дърво) е едно от най-използваните растения за предменструален синдром (ПМС).  Vitex agnus castus стимулира организма по естествен начин да синтезира повече прогестерон, потиска освобождаването на пролактин, увеличава лутеинизиращия хормон, като така подобрява хормоналния баланс и регулира менструацията. Постигането на хормонален баланс допринася за редовен менструален цикъл, неутрализира задържането на течности и предпазва от напълняване, подобрява либидото.   Vitex agnus castus показва много добри резултати при изчистване на  акне.  

Caesalpinia sappan linn повлиява благоприятно аменорея, дисменорея и болки в гърдите. Има антиоксидантно и противовъзпалително действие. Известно е свойството на билката да пречиства кръвта.   

Zingiber officinalis roscoe (Джинджифил) - притежава противовъзпалително, антиоксидантно и спазмолитично действие. Облекчава лека мигрена.

 

Magnesium (натурален магнезий от морска вода) – облекчава менструални спазми, умора и депресивни състояния, като релаксира гладката и скелетната мускулатура.

Vitamin B6 (от червен ориз) – допринася за по-пълното усвояване на магнезий, с което усилва действието му. Витамин В6 спомага за правилното усвояване на мазнини и белтъчини от организма.


Циклуфем® е хранителна добавка и не е заместител на рационалното хранене. Продуктът не е предназначен за диагностика и лечение на заболявания!

За повече информация посетете страницата “Чести въпроси“.

При по-силно изразени симптоми на раздразнителност и тревожност, може да комбинирате Циклуфем® заедно с  Нервенол®.
 

Търсете и в аптеките